БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

DOLNA MALINA OPEN FEST 2019: кино, музика, театър, танц, литература и спорт

Интензивна фокус програма от 1 до 30 юни в село Долна Малина

За трета поредна година Dolna Malina Open Fest предлага мащабна, разнообразна програма с фокус върху киното, театъра, танца, литературата, музиката, фолклора и спорта. 
В петте, поредни уикенда на месец юни, в с. Долна Малина, на 28.6 км. от София ще се концентрира широк спектър от дейности към представители на всички поколения.           
Целта на форума е да насочи вниманието към образователни, артистични и спортни акции, с които да се насърчи творческия и професионален път на талантливи младежи. От друга страна да предложи на жителите на община Горна Малина, първата Зелена община в България нов, модерен и атрактивен културен живот. За гражданите на София, които посещават специално събитията от програмата на Dolna Malina Open Fest това е отличен избор да се включат в творчески работилници, конкурсни надпревари и занимания на открито, извън конвенционалните пространства в централната част на града.
Инициатор и главен организатор на фестивала е кметът на Долна Малина Йонко Димитров, завършил Актьорско майсторство в НАТФИЗ и Кино продуцентство в Лондон, той от 2016 г. се стреми да насърчава и развива региона в областта на с. Долна Малина като младежки фестивален арт център.

Вижте разговора в „Културен фронт“ с Биляна Кирилова, която е кино режисьор и директор на кино програмата на фестивала.