БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ДПС, „ВЪЗРАЖДАНЕ“ И ВМРО СЕ РЕГИСТРИРАХА В ЦИК, ОТ КОМИСИЯТА С РАЗНОГЛАСИЯ ЗА ДОКУМЕНТИТЕ НА НЯКОИ ПАРТИИ

Днес регистрация за изборите направиха и от ДПС, Възраждане и ВМРО

Днес регистрация за изборите направиха и от ДПС, Възраждане и ВМРО. Не липсваха и разногласия сред членовете на ЦИК относно регистрацията на партии, в чийто документи фигурират подписи на починали вече хора.

От "Движението за права и свободи" внесоха 3333 подписа и обявиха, че очакват победа. По думите на лидера на формацията Мустафа Карадайъ е време ДПС да пресече лъжата в политиката.

Същевременно и от "Възраждане" внесоха в ЦИК необходимите по закон подписи. Според представители на партията в момента те няма с кого да се коалират, а целта им е да управляват самостоятелно България.

От ВМРО пък внесоха 4 хиляди подписа в ЦИК. Партията също се регистрира самостоятелно за предстоящия вот, въпреки желанието им за така наречена широка патриотична коалиция. Формациите обаче, към които се обърнаха от ВМРО им отказаха.

А, ден преди края на регистрационния процес за предсрочните парламентарни избори, се появиха разногласия в ЦИК заради регистрации на партии, в чиито документи има подписи на починали. Това са Партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов, Политическа партия "Българска социалдемокрация - Евролевица", партия МИР, партия "Правото" и партия "Пряка Демокрация". Заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов гласува против регистрацията на 3 от партиите, в чиито подписки главна дирекция ГРАО е открила повече от 50 подписи на покойници. Формациите все пак бяха регистрирани за предстоящите избори, тъй като имат над необходимите 2500 подписа. Крайният срок за регистрация е утре в 17 ч.