БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Дъждът преминава в сняг

Дъждът преминава в сняг

Температурите сутринта на повечето места ще са около и под нулата, пред деня максималните ще са между 2 и 7 градуса. За София – 3 градуса

Първи сняг се очаква да падне тази зима и в ниските части на страната. Още по обед дъждът ще преминава в мокър сняг, а на места се очаква снежната покривка да достигне между 5 и 10 см. В Североизточна България и планинските райони има опасност от заледявания. В Предбалкана и по високите котловинни полета ще се образува снежна покривка.

Температурите сутринта на повечето места ще са около и под нулата, пред деня максималните ще са между 2 и 7 градуса. За София – 3 градуса.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. След обяд от север валежите ще спират. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, който през деня постепенно ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще са между 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-15°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, по високите части временно силен вятър от север-северозапад. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 1.

Източник: Дума