БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ДЖОКОВИЧ ОТНОВО ЗАПЛАШВАН ОТ ИЗГОНВАНЕ ОТ АВСТРАЛИЯ

ДЖОКОВИЧ ОТНОВО ЗАПЛАШВАН ОТ ИЗГОНВАНЕ ОТ АВСТРАЛИЯ

Спортистът призна, че е подал погрешни данни при попълването на формуляра за участие, за което обаче обвини агента си

Джокович е посочил в документа, че не е пътувал в чужбина през двете седмици преди пристигането си в Мелбърн. Това обаче беше опровергано от публикувани кадри в социалните мрежи, на които се вижда как сърбинът тренира през първите дни на 2022 година.

Входната виза на спортиста беше отменена от граничната служба на летище Мелбърн поради липса на медицинско освобождаване от ваксинация срещу коронавирус. Джокович обжалва решението на съда. Въпреки спечеленото от него дело, австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук има правомощия да изиска депортирането на световния №1, ако прецени, че той създава риск за местното население. Подадената пък невярна информация може да стане причина за анулиране на визата му и депортиране.

Допълнително Джокович най-вероятно го очаква и строго наказание в родната му Сърбия. В социалните мрежи той разкри, че на 18 декември лично е дал интервю и е участвал във фотосесията за френско издание, въпреки че вече е знаел, че е дал положителен PCR тест за коронавирус. Срещата с журналистите се провела в Белград. В западната ни съседка нарушаването на пандемичните мерките се наказва с глоба или лишаване от свобода до 3 години. Премиерът Ана Бърнабич вече коментира, че с въпроса ще се заемат компетентните органи.