БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Експлозия на пешеходна улица във френския град Лион

10 души са ранени, сред тях е и дете

Инцидентът е станал в близост до площад "Белекур". Полицията съобщава, че пострадалите са леко ранени и животът им не е в опасност. Местните медии съобщават, че взривът се е намирал в изоставен пакет на улицата. Вероятният атентат се случва само 48 часа преди Евроизборите във Френската република.

Президентът на страната - Еманюел Макрон съобщи, че става дума за нападение. Около 17:30 мъж на велосипед е забелязан да минава по малка уличка в центъра на Стария град в Лион, заснет е и с хоранителна камера. Оставя куфар. Малко по-късно избухва взрива. Според камерите той е носил черна маска, тъмни очила и цветни бермуди. Полицията към момента издирва мъж на възраст между 33 и 35 г. Отцепена е една много голяма част от центъра. Прокуратурата на Франция насочва своето разследване към версията за нарочно заложено взривно устройство, което е съдържало "винтове и болтове", според полицията. 

Камел Амероуч, шеф на регионалната администрация по връзки с медиите, каза пред "Асошиейтед прес", че причината взрива все още не е веднага известна. Амероуч добави, че пострадалите основно имат наранявания по краката.