БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ЕЗИКОВИ И ТАНЦОВИ ШКОЛИ ХВЪРЛЯТ УЧЕБНИЦИ ПРЕД РЗИ-СОФИЯ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ

ЕЗИКОВИ И ТАНЦОВИ ШКОЛИ ХВЪРЛЯТ УЧЕБНИЦИ ПРЕД РЗИ-СОФИЯ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ

Причината – противоепидемичните мерки ограничават работата им

Представители на образователните центрове излязоха на протест пред Регионалната здравна инспекция-София. Причината – противоепидемичните мерки ограничават работата им.Те хвърляха учебници пред входа на инспекцията като символ на това, че хвърлят образованието на децата на боклука.

От днес наредбата изисква да затворят врати всички центрове за извънкласни дейности.

„Потресени сме от ситуацията, в която изпадаме. Мерките са неравностойни, несправедливи. Не е нормално едни бизнеси да страдат за сметка на други. Ако ще има мерки, те трябва да са еднакви за всички“, коментира Ивелина Пиралкова.

Според бранша и те трябва да работят поне на 30% капацитет, каквото е изискването за кината и театрите. По думите им няма логика казина и ресторанти да работят с почти никакви ограничения, а образователните центрове – изцяло да затворят.

„В момента не са обявени компенсации, но ние и не искаме такива. Искаме да работим. След като ресторанти, казина, конгреси – могат, би следвало и ние да можем. Нашите групи са максимум до 12 деца“, обясни Светослава Койнова.

От бранша обясниха, че могат да спазват всички мерки в безопасна среда, защото често се прилагат дори индивидуални уроци.