БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Филип Попов: Изтеглете тези предложения, нека да остане машинното гласуване, както е записано в Изборния кодекс

След като доверието към вас е изчерпано, отново сте се устремили към властта. Власт и народ са две успоредни прави, които се пресичат само на избори“, смята още депутатът

„Това са противоречиви, създаващи рискове и хаос, тежко накърняващи демократичния и прозрачен изборен процес, предложения. Това не е само мое становище, а на всички експерти, институции, неправителствен сектор. Наименованието на този закон трябваше да бъде Закон за подмяна на вота – защото това е целта ви." Това заяви от трибуната на НС секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов. По думите му затова управляващите са направили заблуждаващия маньовър с ВНС - за да прокарат отмяна на машинното гласуване. „След като доверието към вас е изчерпано, отново сте се устремили към властта. Власт и народ са две успоредни прави, които се пресичат само на избори“, смята още депутатът.

„Изтеглете тези предложения, нека да остане машинното гласуване, както е записано в Изборния кодекс – без възможност за подмяна на вота, без хартиени бюлетини, без възможност за сегашните ви порочни практики“, призова Попов.