БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ФОНДАЦИЯ „АКО СИ ДАЛ“ С ДАРЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ НАСТАНЕНИ В ДОМА ЗА ВЪЗРАСНТНИ, КЪДЕТО БАБА СТОЙНА ЖИВЕЕ

След излъчените репортажи за баба Стойна по Българска свободна телевизия, фондация „Ако си дал“ предприе благотворителна акция. Неправителствената организация направи дарение на всички настанени в Дома за възрастни хора, където баба Стойна живее

Баба Стойна стана известна със острата си критика към властта. На протеста срещу правителството състоял се на 29ти януари, бабата изля мъката си срещу лошото управление на страната и тежкото положение, в което се намират българските пенсионери. Кадърът със скъсания ѝ галош обиколи интернет мълниеносно и стотици хора и организации пожелаха да помогнат на жената. От фондация „Ако си дал“ предприеха благотворителна акция, за да подпомогнат баба Стойна, като подарят на възрастната дама нови топли обувки. 

Заедно с това Фондация „Ако си дал“ направи и дарение за дома, в който баба Стойна живее. Добродейците, както са известни хората от фондацията, провериха от какво имат нужда в дома и подготвиха топли чорапи и лакомства за обитателите му. Стефан Чолаков, президент на фондацията, пое ангажимент пред директорката на дома да бъде насреща при нужда. Неговото желание е да помогне на колкото се може повече домове за възрастни, като направи живота на обитателите им по-приятен. 

И така докато държавата е абдикирала от задълженията си, добри хора като Стефан и Добродейците помагат с каквото могат.


Автор: Алекс Донев
alex1_b22c957f342a9cc31edb26f3b2c66f34.jpeg