БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

"ГАРДИЪН" С ОСТЪР МАТЕРИАЛ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В БЪЛГАРИЯ

"ГАРДИЪН" С ОСТЪР МАТЕРИАЛ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В БЪЛГАРИЯ

Британските медии с най-детайлно отразяване на случващото се в България. С особено остър материал излиза водещият вестник Гардиън. Екип на медията на място в София е отразявал протестите, като към материала е качено и видео с обзор на събитията

„Премиерът Бойко Борисов е изправен пред обвинения в корупция на фона на демонстрациите, които настояват за разпускането на правителството“, коментира вестникът „Гардиан“.

От мястото на събитието пред журналист от медията протестиращи споделят: „Искрено и силно се надявам промените да се случат мирно и без насилие. Но както виждаме и в други страни, промените са трудни. Зависи от премиера дали ще бъдат мирни или не. Всичко лежи на неговата отговорност“.

Същевременно Гардиън съобщава за арести на повече от 60 протестиращи, арести на журналисти, счупени камери и фотоапарати, хвърляне на бутилки, яйца и бомбички по полицейския кордон пред сградата на парламента.

Публикацията завършва с думи на президента Румен Радев: “Българите показаха ясно своята воля и искат оставки. Българите искат оставките на правителството и главния прокурор, честни избори и ново доверие. Искат да имат правото да живеят в нормална страна“.