БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Гечев с въпрос към Горанов: Определяни ли са по-ниски такси за фирмите на Божков /ВИДЕО/

В периода 2015-2019 година, кога, откога, от коя институция, под каква форма са правени проверки, в т.ч. какви са резултатите от ревизиите на фирмите от хазартния бизнес

„Уважаеми г-н министър, на мое питане от 12 март тази година вие ми отговорихте, че в периода 2015-2019 година, несъбраните бюджетни вземания от четири фирми на г-н Божков, са общо на 693 милиона лева, в това число главница почти 557 милиона лева и натрупани лихви над 136 милиона лева. Това са огромни загуби в бюджетните приходи на страната, които са допуснати поради очевиден провал на контрола от страна на оторизираните държавни органи, в това число Държавна комисия по хазарта, Националната агенция за приходите, Агенцията за държавна и финансова инспекция, както и Министерство на финансите, под чието крило те са“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на НС във въпрос към министъра на финансите Владислав Горанов.


Той попита, в периода 2015-2019 година, кога, откога, от коя институция, под каква форма са правени проверки, в т.ч. какви са резултатите от ревизиите на фирмите от хазартния бизнес. „Вярно ли е, че фирмите са предоставяли на Държавната комисия по хазарта ежемесечни отчети за платените такси? Как точно са приемани, проверявани и завеждани по надлежния ред тези отчети? Кой, кога и под каква форма е определял размера на таксите, плащани от фирмите на г-н Божков за всяка една от годините в периода 2015-2019. Тези такси еднакви ли са били за всички фирми от хазартния бизнес? Или от Държавната комисия по хазарта са определяли по-ниска такса за фирмите на г-н Божков?“, попита още Гечев.