БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Георги Гьоков: Благодарение на БСП в бюджета има близо 250 млн. за лична помощ, останалото е популизъм

Георги Гьоков: Благодарение на БСП в бюджета има близо 250 млн. за лична помощ, останалото е популизъм

БСП винаги е заставала на страната на хората с увреждания и когато се каже, че сме против Закона за личната помощ, това е популизъм, заяви Гьоков

„БСП винаги е заставала на страната на хората с увреждания и когато се каже, че сме против Закона за личната помощ, това е популизъм. Законът за личната помощ е факт от 2018 г. и е приет с решителната подкрепа и настояване на БСП“, заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков.

Той обясни, че това, което внасят „Има такъв народ“ е законопроект за изменение и допълнение на Закона за личната помощ. „Приветствам народните представители, гласували против включването му в дневния ред, защото този закон не е минал през обществено обсъждане, така че  да се вземе мнението на всички, които ги касае“, допълни той. 

Министър Гьоков припомни, че именно с настояването и гласовете на БСП в бюджета за 2022 г. са предвидени повече от 300 млн. за хората с увреждания, от които близо 250 млн. за лична помощ. 

„Ако има някакви проблеми в Закона за личната помощ и искания на част от хората с увреждания в тази насока, това трябва да се обсъди, но първо да се мине по процедурите и по нормалния ред“, каза още Георги Гьоков.