БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Георги Гьоков от Бузлуджа: Тук сме за да защитим правата на всички българи

Георги Гьоков от Бузлуджа: Тук сме за да защитим правата на всички българи

Предстоят ни много битки. Шайката която ръководи държавата ни в моента трябва да бъде свалена

"Събрали сме се тук, на Историческа поляна под връх Бузлуджа, за да защитим правата на всички българи". Това заяви пред сърбралите се десетки хиляди социалисти народният оредставотел от ПГ на "БСП за България" Георги Гьоков, представител на домакините от Стара Загора. Той обясни, че многохилядно червено море го прави горд, че принадлежи на партия със 128 годишна история, чийто основатели – Димитър Благоев и неговите съратници са сложили основите на социалистическо движение в България и са дали надежда на ескплоатираната работническа класа за равенство, братство и свобода.

"Днес капитала и неолиберализма отново са в настъпление и голяма част от бъгарите живеят на ръба на оцеляването, а 1,3 млн. пенсионери живеят под прага на бедността. Трябва да има партия като БСП, която да защитава техните интереси", коментира той. Гьоков обясни, че БСП е една от малкото партии в света и Европа и единствената в България, която може да събере на едно свято за нас място - десетки хиляди хора само с една идея - за равенство и свобода и от една мечта - за справедливост.

"Предстоят ни много битки. Шайката която ръководи държавата ни в моента трябва да бъде свалена. Първо ни предстои битката за местните избори. На тях ще се явим с достойни кандидати и уверени в победата! Надеждата на хората да бъдат най после свалени ГЕРБ от власт е в нас, в нашите кандидати за кметове и за общински съветници. И ние сме длъжни да победим и да започнем битката за спасяването на България!", каза социалистът. Той изрази увереност, че следващата година на Бузлуджа поне половината от областните градове и по малките общини ще са с кметове от БСП. "А когато дойдем на тази поляна да празнуваме 130-тата си годишнина премиерът на Република България ще се казва Корнелия Нинова и БСП ще управлява държава,л за да реализира социалната си политика, записана във "Визия за България", категоричен бе Георги Гьоков.