БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ГЕРБ и Борисов демонстративно бойкотираха извънредното заседание на НС

Управляващите за пореден път покриха премиера Бойко Борисов да не бъде изслушан в Народното събрание и провалиха извънредното парламентарно заседание днес, което бе свикано по искане на левицата

Управляващите за пореден път покриха премиера Бойко Борисов да не бъде изслушан в Народното събрание и провалиха извънредното парламентарно заседание днес, което бе свикано по искане на левицата. На два пъти се проведе регистрация на присъстващите в залата, което стана по списъци, заради демонтирането на електронната система, и се оказа, че кворум няма . В пленарната зала се оказаха само народни представители от БСП, ДПС и двама от ГЕРБ.

В същото време отвън, още към 8,30 часа, протестиращи чакаха депутатите с домати и яйца. Демонстрантите обявиха, че поднасят сутрешен омлет на народните представители.

Пrотестиращи казват, че са дошли, за да връчат лично оставката на премиера Бойко Борисов, за да си я разпише. Към момента обаче премиерът не е забелязан да влиза в парламента.

Полицейското присъствие е засилено. Кордон от униформени е оформил разделителна линия между сградата на парламента и протестиращите.