БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ГЕРБ И ДПС СПАЗАРИХА НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА КЛЮЧОВИЯ РЕГУЛАТОР - КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА

Скандалът забъркаха независимият Павел Шопов от "Атака" и Юлиян Ангелов от ВМРО, впоследствие се намесиха и от ДПС

Тон за скандала в залата даде Павел Шопов независимият от "Атака", който скочи срещу кандидатурата на бившите си партьори от НФСБ и ВМРО и обясни, че кадрите им са пълен провал, давайки двусмислени примери от общото им патриотарско минало. Това предизвика реакция от Милен Михов от ВМРО, който индиректно заплаши Шопов, че ако председателстващия събранието Емил Христов от ГЕРБ не сложи ред в залата и не накаже Шопов, от ВМРО щели да сложат ред по начина, по който често са го правили в миналото. Това изречение предизвика трима-четирима депутати да се счепкат пред парламентарната трибуна.
Истината за оперативните игри в залата между отделните крила на ГЕРБ обаче разкри Георги Свиленски от БСП, който извади на бял свят опорките за депутатите от управляващото мнозинство кои са правилните кандидати за членове на комисията и за неин зам.-председател.

От ГЕРБ са внесени две предложения. Първото е на сегашния главен секретар на КРС Кристина Георгиева Андонова-Хитрова, а втората кандидатура е на дългогодишния бивш член на Съвета за електронни медии Анна Хаджиева. Според опорката за членове на комисията депутатите трябваше да изберат именно Хаджиева от ГЕРБ, както и Ердинч Исмаил Хайрула от ДПС. Едринч Хайрула е бивш депутат и бивш кмет на Момчилград.
БСП издигна кандидатурата на бившия вицепремиер по европредседателството и зам.-председател на социалистическата партия Деница Златева, която не получи достатъчно гласове. Защото в крайна сметка мнозинството се наложи при гласуването в зала и избра заградените с кръгчета имена на Кристина Хитрова от ГЕРБ за зам.-председател, а за членове - Анна Хаджиева от ГЕРБ и Ердинч Хайрула от ДПС.

Депутатът от БСП Филип Попов коментира в кулоарите за БСТВ, скандалното задкулисие , с което днес управляващите наложиха определени кандидати за членове на ключовия регулатор - КРС.