БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ГЕРБ ТЪРСЯТ СЪЮЗНИЦИ, НЕ ИЗКЛЮЧВАТ БЪДЕЩА КОАЛИЦИЯ С ДПС

Председателката на групата Даниела Дариткова заяви в прав текст - Който и да управлява, ще се нуждае от съюзници. България има нужда от единство и отговорни решения и - който получи възможността да управлява, ще се нуждае не само от коректив, но и от съюз

"Парламентарната група на ГЕРБ е готова да се вслушва във всеки разумен глас, да прояви необходимата воля и търпение", декларира Дариткова от трибуната. Тя благодари на управляващото мнозинство, което удържало на натиска на опозицията. “Без нормалното функциониране на Народното събрание днес нямаше да има нито бюджет, нито правителство, което да има възможност да предприема необходимите мерки за справяне с пандемията” - така от ГЕРБ разчитат работата на парламента, оценена от социологическите агенции с най-ниски нива на доверие.
Дариткова призова президента Радев час по-скоро да вземе решение за датата на предстоящите избори за нов парламент.
Тя заяви още, цитирам: Имаме решение да не се коалираме с БСП, нямаме такова за ДПС, но коалициите, които правим се основават на обща програма и носим отговорност за решенията си. Показали сме това. В този парламент сме търсили подкрепата в ДПС по национално-отговорни теми.