БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ГЕРМАНИЯ ПЛАНИРА СТРОГИ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА НЕВАКСИНИРАНИТЕ

Новината предизвика масови брожения в Германия

Германските власти обмислят въвеждането на ограничения за неваксинирани граждани, ако новите случаи на коронавирус в страната продължат да се увеличават. За това предупреди прессекретарят на канцлера Ангела Меркел. Новината предизвика масови брожения в Германия.

В интервю за вестник "Билд" говорителят на канцлера Меркел - Хелге Браун заяви, че на неваксинираните може да бъде забранено да влизат в ресторанти, кина и стадиони, тъй като рискът от разпространение на заразата остава висок. Според него подобни мерки са законни, защото страната има право и носи отговорност да защити здравето на народа. Той обаче подчерта, че не се очаква нов локдаун във връзка с пандемията.

Браун постави акцент въхру изключиелната важност хората да се ваксинират, за да се предпазят от тежко протичане на болестта.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия е нараснал с 958 за последното денонощие до близо 3 757 000 поразени от коронавирус в страната още от началото на пандемията. Данните са на Института за инфекциозни болести "Роберт Кох".