БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ГЕРМАНСКАТА ПРЕСА КАТЕГОРИЧНА ЗА ВУЧИЧ: ГОЛЕМИЯТ БРАТ ПО ОРУЕЛ ВЪВ ФАНТОМНА ДЕМОКРАЦИЯ

Те акцентират върху авторитарната власт на преизбрания вече президент и посочват как той е оплел и подчинил цялата политическа каста в Сърбия, със съмнителни методи, корупция и натиск върху бизнеса

Авторитетното германско издание Шпигел дава описание на Вучич в своя статия от 20 юни, която звучи поразително подобно и на българския политически пейзаж. Но се отнася до Александър Вучич и неговите методи. Ето точният цитат:

"Той и правителството „си позволяват открито да нарушават конституцията“, „системно пренебрегват гражданските права“, „приспособяват правилата за изборите според нуждите“, а „политическата корупция е ежедневие“. Там има "фантомна демокрация". От години окупира общественото и медийното пространство, а след избухването на коронавируса - почти напълно. Като Големия брат на Оруел."
„Представя се като баща на нацията, водач и спасител на страната. Той обявява политически и икономически мерки от първо лице“.
„Част от успеха му се дължи на това, че неговата партия със стотици хиляди членове функционира като голям клиентелистки апарат“.