БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ПРИЛИЧА НА ФАЛИРАЛ МАГАЗИН

ДАВА СЕ ПОД НАЕМ е табелата-слоган на на икономическата политика на ГЕРБ

Щрих към реалната картина у нас в навечерието на съставянето на нов кабинет. Бизнесът в България масово фалира. Само за 2020 година 300 фирми са обявили пълен фалит, а близо 200 хиляди фирми са спрели своята дейност. Това показват данните на Националния Статистически институт. 230 000 души пък са останали без работа и доходи заради коронавирусните ограничения и затваряния на икономиката, по данни на Агенцията по заетостта.
Тъжна гледка представляват безжизнените витрини и стотиците опразнени помещения в София, в които дори вече изчезват следите, че е кипял живот, бизнес и поминък.

ДАВА СЕ ПОД НАЕМ е табелата-слоган на на икономическата политика на ГЕРБ. Празните магазини на фалирали пекарни, закусвални, млекарници, обущарници, сладкарници, ресторанти, пицарии, магазини за плодове и зеленчуци, барове, кафета и всякакви обекти на дребния бизнес са огледало на един друг слоган на отиващите си управляващи, които не искат да повярват, че избирателят ги отхвърли.

Безработицата, дори и в строителния бранш, контрастира с официалните бодри и оптимистични данни за икономическия растеж, както и за майсторското справяне с коронакризата. За отдавна изчезналите занаяти на обущари, дърводелци и други, вече престанахме да си спомняме дори като картина от детството.

Не по-радостно от лицата на проваления бизнес изгелжадт и лицата на хората в София, столицата на най-бедната европейска държава с най-самохвалещата си власт.