БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Илияна Йотова: Няма по-обединяваща кауза от достойното бъдеще за нашите деца

Илияна Йотова: Няма по-обединяваща кауза от достойното бъдеще за нашите деца

Днес е ден на радостта, на нашите слънца – българските деца!

Честит 1-ви юни на малки и големи деца, на всички, запазили детския плам в душите си! Днес е ден на радостта, на нашите слънца – българските деца! Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова във Фейсбук по повод Международния ден на детето.

Тя допълва, че няма по-голяма и обединяваща кауза от достойното бъдеще за нашите деца. Държавата е длъжна да осигури равен старт на всяко дете, независимо в коя част на България, в какво семейство е родено. Всяко бедно дете, всяко изоставено дете, всяко отпаднало от училище дете – това са непростими провали на държавата и обществото ни, категорична е Йотова.

Всеки ден, всеки миг всичките ни действия трябва да са посветени на детето. И най-големите ни постижения нямат никаква стойност, ако не успеем да дадем на децата на България сигурност, обич и топлина, подкрепа и смели мечти! За тях трябва да градим благоденстваща България в мирен свят, който дава криле, а не издига стени, е призивът на вицепрезидента.

Честит празник, скъпи деца! Без умора изследвайте света, той ви очаква с безброй добри възможности и чудеса! Ние, възрастните, ще бъдем до вас и ще ви подкрепяме в първите ви плахи стъпки, за да се превърнат те в големи и уверени крачки напред към успехите. Ще продължаваме да се учим от вашата вяра в доброто, да черпим от вашата мъдрост, защото, както е казал Екзюпери: „Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват и обясняват“.

Източник: Дума