БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ИЛИЯНА ЙОТОВА: НИКОЙ ДРУГ В ЕВРОПА НЕ ДОПУСКА ТАКЪВ ХАОС С ВАКСИНИТЕ

Остра критика срещу организацията на ваксинирането срещу коронавирус у нас отправи вицепреиздентът Йотова

Остра критика срещу организацията на ваксинирането срещу коронавирус у нас отправи вицепреиздентът Илияна Йотова. Тя разкритикува оперативния щаб и за това, че не е организирал адекватна информационна кампания за ваксинацията срещу COVID-19, което е и сред причините за резервираното отношение на българските граждани.

„Аз наистина съжалявам този втори щаб, който трябваше да отговаря за ваксините. Аз не съм чула техните проблеми, тяхната гледна точка. Взимат се решения под влиянието на емоции, да се рапортува, че не сме на последно място в Европа. Ние пак сме на последно място но хаосът, който създадохме в последните дни, не е в полза никому“, подчерта тя.

Според нея, заради нарушаването на предварителните графици на ваксинация и отварянето на т. нар. зелени коридори, възрастните и болните хора, които са най-уязвимата група, остават без ваксини. „В студеното време да чакат болни и стари хора, които да минават през 3-4 такива пункта и в крайна сметка да остават без ваксина. Нито една друга държава не допусна такъв хаос в цяла Европа“, заяви още Йотова.