БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Има ли политически натиск върху общинските съветници от БСП в с. Борован?

Неизвестни лица са подпалили гараж на общински съветник от БСП в с. Борован. Това става след продължителни и многократни заплахи да не присъства на днешната общинска сесия, на която се избира председател на общинския съвет на Борован

Палежът се случва снощи около 21 ч и 30 мин. Общинският съветник Пламен Петров бил в дома си с едното си дете, когато забелязва пожара. Пламъците били бързо потушени, а инцидентът се разминал без пострадали. От БСП смятат, че това е пореден политически натиск към общинските съветници от левицата в Борован.

Запалиха гаражна врата на общинския съветник Пламен Петров от БСП в с. Борован. Инцидентът е станал снощи около 21.30ч., когато Петров е бил в дома си с едното си дете. Пламъците са потушени от общинския съветник и брат му. А по дървената гаражна врата е установено, че има разлята леснозапалителна течност. От БСП са категорични, че посегателството над имуществото на общинския съветник е умишлено с цел манипулиране на гласуването за избор на председател на Общински съвет в Борован.

"Той ми заяви категорично, че няма да направи моята номинация и ще гласува във всеки един избор, какъвто и да е той с въздържал се. Тоест едно предупреждение, кой как трябва да гласува. Знаете колко е крехка преднината в Община Борован. Местната коалиция води пред ГЕРБ с 10 гласа.", заяви Петър Станев - предс. на Общински съвет на БСП и общински съветник в с. Борован.

Областният лидер на БСП за Враца Ивайло Лилов призова представителите на държавата от Областта да сигнализират на премиера, че в Община Борован се указва политически натиск върху общинските съветници от БСП. Всички действия са с цел невъзможност за формиране на мнозинство за избор на легитимно ръководство на Общински съвет в Борован. Народният представител от БСП Анастас Попдимитров бе категоиричен, че ще настоява пред областния директор на полицията за много бързи действия.