БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Има загинал при взрив на цистерна в Русе

Има загинал при взрив на цистерна в Русе

Инцидентът е станал до предприятието за преработка на масла "Лубрика". Както БТА съобщи, има и загинал човек.

Камион-цистерна с отработени масла се е взривил в локалното платно, което се намира успоредно на международния булевард "България" в Русе като има загинал. Това съобщиха за БТА от Спешна помощ.

Сигналът е подаден около 11:00 часа, съобщиха от полицията. На място са изпратени екипи на полицията, на противопожарната служба и на Спешна помощ, които и в момента са на мястото на инцидента. Цистерната е загасена.

Движението по международния булевард не е спряно.

Няма опасност от екологично замърсяване след взрива на камион-цистерна в Русе. Това съобщи за БТА директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе Цонка Христова.

Тя обясни, че няма замърсяване на въздуха и почвата след взрива. Цистерната е била в процес на пълнене с минерално масло, когато е станал взривът. По думите й вероятно са се възпламенили резервоарите с гориво на камиона, но това тепърва ще се установява.

Инцидентът е станал до предприятието за преработка на масла "Лубрика". Както БТА съобщи, има и загинал човек.

Кметът на Русе Пенчо Милков коментира, че повече подробности засега не могат да се дават, тъй като тече разследване и се уточняват причините за инцидента.

От противопожарната служба обясниха, че четири екипа са участвали в гасенето на цистерната като огънят е бил загасен бързо.

Източник: ДУМА