БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

ИНИЦИАТИВА "СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА"

Дисциплините, които включва тестът са лицеви опори, коремни преси, бягане „Совалка“, дълъг скок, набиране на лост, наклон напред и 400 м гладко бягане

На международния ден на детето президентът Румен Радев представи интернет платформата "Спортувай с президента". Всички желаещи ще могат да споделят резултатите си от т.нар "президентски тест" за физическа активност като резултатите ще бъдат обявени на 15 септември. Дисциплините, които включва тестът са лицеви опори, коремни преси, бягане „Совалка“, дълъг скок, набиране на лост, наклон напред и 400 м гладко бягане.

Младите хора в епохите на социалните мрежи все още не обръщат нужното внимание на спорта, но спортът е нещо много повече от физическо развитие, изтъкна Румен Радев. По думите му бъдещето принадлежи на онези нации, които развиват не само индустрия и икономика, но и на хората, които се подготвят за това бъдеще. Целта на интернет канала-СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА е да събере от олимпийски, републикански и световни шампиони в спортовете, които трябва да накарат младите хора да спортуват.

 Президентът посочи, че спортът развива бързина, концентрация, гъвкавост на мисълта, обединява хората, народите, носи и мир. Спортът калява психиката и кове характера, дава самочувствие, утвърждава екипния дух, спортсменството и уважението към другия, спомага за премахването на агресията сред децата, дава здраве и може да намали разходите за здравеопазване.

Радев поздрави децата за Международния ден на детето и пожела щастлив празник на всяко едно дете. Децата са най-голямото наше богатство и заслужават внимание, грижи и по-добро бъдеще. Това е убеждение около, което се обединява цялото българско общество, каза още държавният глава.