БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Иван Иванов: БСП настоява за компенсации на служителите на МВР веднага

Очевидно служителите на МВР се намират в извънредна ситуация, в извънредна обстановка, която налага да бъде изплатен извънредният труд

„Подкрепяме идеята да се кодифицира извънредният труд на служителите в Министерството на вътрешните работи. Това е тема, която сме дискутирали през годините. Има наличие на необходимост това нещо да бъде прието в спешен порядък, защото от месец служителите на Министерството на вътрешните работи стоят на улиците по цялата страна, за да охраняват статуквото. Очевидно служителите на МВР се намират в извънредна ситуация, в извънредна обстановка, която налага да бъде изплатен извънредният труд, който те полагат в момента в ненормални условия – в жеги, натиск от тълпата, която протестира навън. Тези хора трябва да бъдат компенсирани по някакъв начин.“ Това заяви от трибуната на НС народният представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов.

По думите му левицата е била последователна по отношение на уреждането на заплащането на извънредния труд на служителите на МВР и ще подкрепи този законопроект, защото това е правилният подход, но ще даде подкрепата си при условие, че с редакционна поправка между първо и второ четене, тези компенсации ще бъдат записани от датата на приемане на закона. „Не от 1 януари, защото тези хора имат нужда от компенсация сега“, категоричен е Иванов.