БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Иван Иванов, БСП: Срещата с "Има такъв народ" даде добра посока за продължаващи разговори за кабинет на промяната

Иван Иванов, БСП: Срещата с "Има такъв народ" даде добра посока за продължаващи разговори за кабинет на промяната

За състоялата се среща между БСП и "Има такъв народ" той коментира, че двете страни са направили една добра съпоставка на първо четене на своите програми, за да се намерят общите цели и да има база, на която да се стъпи за подкрепа на кабинет

"Ако можем да направим някакъв извод от срещата с "Има такъв народ", то се даде една добра посока за продължаващи разговори за съставяне на кабинет на промяната. Първите стъпки са направени, те са добри и ще продължат на експертно ниво след решението на Националния съвет." Това каза заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Иван Иванов в предаването "Офанзива" по Nova News.

За състоялата се среща между БСП и "Има такъв народ" той коментира, че двете страни са направили една добра съпоставка на първо четене на своите програми, за да се намерят общите цели и да има база, на която да се стъпи за подкрепа на кабинет. По думите на социалиста допирни точки с ИТН са намерени за закриването на специализираните съд и прокуратура, промяна на закона за КПКОНПИ и преизчисление на пенсиите.

"На срещата персонален състав на кабинет не е обсъждан. На дневен ред в момента не са нито постовете, нито персоните. Програмите, целите и политиките в момента са на преден план. Но една приемственост от служебния кабинет би бил добър знак, тъй като той се оценява добре от гражданите", добави Иванов.

Коментирайки резултатите на БСП на изборите, Иван Иванов сподели, че очаква на предстоящия Национален съвет на партията един обективен доклад за причините, с точен и ясен анализ как и защо се е стигнало дотук и какви действия да се предприемат оттук нататък.