БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Иво Христов във Велико Търново: Единственият шанс да излезем от тежката ситуация е вот с №18

Иво Христов във Велико Търново: Единственият шанс да излезем от тежката ситуация е вот с №18

Той добави, че за 10 години, откакто ГЕРБ е на власт, други страни са заели лидерска позиция в рамките на Европейския съюз. Христов коментира, че такъв е случаят с Полша, без която вече не може да бъде взето важно решение в ЕС.

„Единственият шанс да излезем от сегашната ситуация е гражданската енергия да се материализира във вот с №18 в  бюлетината". Това каза пред жителите на Велико Търново кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Иво Христов. Той добави, че за 10 години, откакто ГЕРБ е на власт, други страни са заели лидерска позиция в рамките на Европейския съюз. Христов коментира, че такъв е случаят с Полша, без която вече не може да бъде взето важно решение в ЕС. "Други страни намериха своя икономически модел – като Словакия, която стана център на автомобилното производство в Източна Европа. А през това време България налива асфалт и ряза ленти,  прогони 2 млн. души зад граница, разгради своите социални системи като здравеопазване, образование, отбрана и сигурност и днес живее в очакване на своята бавна демографска смърт“, заяви Иво Христов. Кандидатът за евродепутат каза още, че надеждата се събужда – има българи, които се събират, ентусиазирано пълнят залите, задават въпроси Той бе категоричен, че в последните години България не се управлява през институциите, а през телевизията, защото Бойко Борисов е един много добър актьор. „Той улавя обществените настроения с изключителна интуиция и ги отиграва със съответния скеч – рязане на ленти, откриване на заводи, дори и вече работещи“, коментира още Иво Христов.

Иво Христов заяви, че ГЕРБ умишлено поставят по-тесни рамки на държавния бюджет, за да генерират излишък, с който да разполагат по време на избори. Той добави, че ГЕРБ е морално рухнала партия, която събира масовка от чиновници и по този начин  създава усещане, че зад ГЕРБ стои внушителна сила. "За да се промени ситуацията у нас, за да има предсрочни избори, има само едно условие - трябва листата  на „БСП за България“, с номер 18, да победи“, категоричен бе Иво Христов.