БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Изхвърлиха Олимпиакос и Везенков във втора дивизия

Изхвърлиха Олимпиакос и Везенков във втора дивизия

Всички резултати на Олимпиакос в първенството до момента през сезона са анулирани

Неявяването на Олимпиакос (Пирея) за първия четвъртфинален плейоф с вечния съперник Панатинайкос (Атина) доведе до драстични мерки от страна на гръцката лига. Клубът, в който този сезон играе Александър Везенков, официално бе изхвърлен от местния елит във втора дивизия.

Това стана факт след среща на борда на лигата днес.Финалната причина, която ръководството на професионалната лига изтъква е “неучастие в плейофен мач”. Това се явява и като кулминация на лудостта, обзела Олимпиакос и гръцкия клубен баскетбол през целия сезон.

Всичко започна в полуфиналите на Купата, когато от “червено-белия” тим не излязоха за второто полувреме в знак на протест срещу съдийството, а след това обявиха, че няма да играят в мачове, които са ръководени от който и да било от тримата съдии на полуфиналния сблъсък.

След това шефовете на Олимпиакос бяха категорични, че ще играят срещу ПАО само ако срещата се ръководи от рефери от чужбина, а за капак на всичко не се явиха и за последното дерби от редовния сезон срещу “детелините”. Всички резултати на Олимпиакос в първенството до момента през сезона са анулирани. Така тимът остава на последно място в класирането и изпада от първа дивизия.