БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

КАК КМЕТЪТ НА НОВА ЗАГОРА - ГРОЗЕВ - УДРЯ И ЗАПЛАШВА, В ОПИТ ДА СКРИЕ РЕШЕНИЯ В УЩЪРБ НА ХОРАТА

ДЕРИБЕЙСТВАТА НА ГЕРБЕРСКИТЕ КМЕТОВЕ

Във видеото, споделено в социалните мрежи от общинския съветник от БСП Васил Стоянов, се вижда как по време на заседание на градския съвет кметът на Нова Загора Николай Грозев избива телефон от ръцете на свой политически опонент - Кремена Петрова от "Демократична България". В същото време Петрова снима с телефона си, излъчва на живо заседанието на местния парламент, което прави със знанието и разрешението на общинарите и е обичайна практика.
Скандалното избухване на герберския кмет става по време на разискванията по изключително важна тема за жителите на община Нова Загора – увеличение на такса битови отпадъци с близо 400%.
Фактът, че някой от общинските съветници си е позволил да снима заседанието, което по устав на местния парламент трябва да бъде излъчвано на живо, силно дразни кмета на града, който се приближава до снимащата и избива телефона ѝ от ръцете. Следват заплахи, а по-късно Петрова е изгонена от заседанието, като е викната охраната на общината.
Общинският съветник Васил Стоянов, станал свидетел на случилото се, разказа във Фейсук за репресиите и опитите за сплашване от страна на ГЕРБ и кмета на града към опозицията.
„Общински съвет Нова Загора се превърна в цирк. Това се случи с любезното съдействие на ПП ГЕРБ и най-вече благодарение на кмета Грозев. За пореден път се гласуваха решения в ущърб на хората от Община Нова Загора. Както обобщих и в изказването си днес от това увеличение е най-вероятно някой да си напълни чекмеджето с пачки. Нормално ли е да се гласува близо 400% увеличение на такса битови отпадъци без да се гарантира повишаване качеството на услугата?
И допълва:
„Докога ще търпим това арогантно, агресивно и мутренско управление, което е огледално копие на Бойко Борисов?“