БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Какво време ни очаква до края на месеца

Какво време ни очаква до края на месеца

Максималните температури ще са между 6° и 13°

След слабо захлаждане днес и утре, през повечето дни през втората половина на ноември максималните температури ще бъдат близки до обичайните за това време от годината. Според по-дългосрочните прогнози, вероятност за по-съществено застудяване и по-значителни валежи има в края на месеца.

И през нощта, и утре, в по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Минималните температури ще бъдат от 0° до 10°, а максималните - между 6° и 13°, в София около 7°. По-съществени намаления на облачността ще има в следобедните часове, над югозападните райони. Ще духа умерен, в югоизточните райони - временно силен североизточен вятър.

Ветровито ще бъде и по Черноморието, с умерен, временно силен североизточен вятър. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала, което съответства на височина на вълните до около 2 метра и половина.

Вятър ще има и в планините. Вятърът и там ще бъде умерен, временно силен, но с посока от изток-югоизток. Ще бъде облачно. Ще има и валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на наморска височина около 1600 м.

В сряда ще се задържи облачно, но почти без валежи. В четвъртък ще има повече слънчеви часове, а дневните температури слабо ще се повишат. В петък на места отново ще вали, но очакванията за събота са за слънчево време и затопляне.