БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Караянчева: Дарихме и стари календари на домове за възрастни, с хубави пейзажи

Караянчева: Дарихме и стари календари на домове за възрастни, с хубави пейзажи

Това трябваше ли да го изхвърлим?, пита Караянчева

На Министерството на социалното подпомагане дарихме брошури, календари - те бяха от стари години, но бяха прекрасни пейзажи, български пейзажи. И те ги раздадоха на старчески домове. Това трябваше ли да го изхвърлим? Това е голямата тема. С тези думи Цвета Караянчева защити решението си да дари стари килими от предишната сграда на Народното събрание на театър в Кърджали.

"Има процедура в Народното събрание. Не аз съм я въвела, много отдавна имаме вещи, които са с отпаднала необходимост. Можем да ги даряваме само на държавни или общински ведомства. Ако някое учреждение пише писмо, събира се комисия, комисията решава дали отговаря на условията и съответно му разрешават да дойде и да види мебели или каквото е необходимо, за да си избере. Подписва се документ и ги взема", каза тя в интервю за БиТиВи.

Караянчева опита да изброи други случаи, в които са правени подобни прехвърляния на собствеността, като посочи "дарение" на компютри за Бяла Слатина на стойност над 6000 лева, и брошури и стари календари за социалното министерство.

Източник: Дума