БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Каракачанов и Симеонов бойкотират съвета на коалицията

Каракачанов и Симеонов бойкотират съвета на коалицията

Лидерите на ВМРО и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов няма да участват в съвета на коалицията, който насрочи за утре водачът на "Атака" Волен Сидеров.

Лидерите на ВМРО и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов няма да участват в съвета на коалицията, който насрочи за утре водачът на "Атака" Волен Сидеров. Той поиска срещата, за да се уточнят отношенията в "Обединени патриоти" след отстраняването му от председателския пост на парламентарната група. Самият Сидеров даде брифинг днес в НС и зяви, че отстрянавенето му е незаконно и той остава председател на ПГ. Написал е и писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева, бил говорил и с премиера Бойко Борисов.

От партията на Сидеров настояват още за заличаване на решението за промяна в ръководството с аргумента, че то е нелегитимно.
От своя страна депутатът от ВМРО Искрен Веселинов, който е един от двамата новоизбрани съпредседатели на групата на патриотите, обяви, че лидерът на партията Красимир Каракачанов няма да успее да участва в политическия съвет, защото ще бъде извън София заради ангажимент.

Решенията на парламентарната група са абсолютно законосъобразни. Те представляват волята на мнозинството и не е достойно да се криеш и да бягаш от реалността, а тя е такава. Мнозинството иска друго ръководство, което да работи, а не да се занимава със скандали от сутрин до вечер. Това е знак, който решително сме дали към „Атака“ и се надявам те да го разберат и да подходят конструктивно, подчерта той, цитиран от БГНЕС.
От НФСБ също заявиха, че лидерът Валери Симеонов вероятно ще бъде възпрепятстван да участва в заседанието. Според Валентин Касабов няма никакъв спор в това кой е начело на парламентарната група.

Източник: вестник "ДУМА"