БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Каракачанов потвърди близките си отношения с Бобокови

Каракачанов потвърди близките си отношения с Бобокови

Каракачанов отрече да е имал нерегламентирани връзки с братя Бобокови и потвърди появилите се информации, че е кум на сватбата на Пламен Бобоков

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призна за по-близки отношения с бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, които бяха задържани от прокуратурата заедно със зам.министъра на екологията Красимир Живков по скандала с вносния боклук. Каракачанов отрече да е имал нерегламентирани връзки с братя Бобокови и потвърди появилите се информации, че е кум на сватбата на Пламен Бобоков.

"Когато преди 25 години примерно си станал кум на някой, логично е за 25 години човек да се развие, един става бизнесмен, друг политик, трети става лекар, четвърти журналисти“, каза Каракачанов пред репортери, предаде Би Ти Ви. После допълни:  "Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам като хора предприемчиви, хора работливи, хора, които започнаха от една гола поляна".

Късно през нощта в неделя специализираният съд остави в ареста Красимир Живков, както и Атанас Бобоков и други лица, привлечени като обвиняеми по "Боклукгейт". Обвинение има и срещу Пламен Бобоков, но за него прокуратурата определи гаранция от 1 млн. лв. и така си спести публично разглеждане на искане за мярка за неотклонение.

Държавното обвинение твърди, че те са част от организирана престъпна група, създадена с користна цел.

Източник: Сега