БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

КЪДЕ ПО СВЕТА Е ВЕЧНА ПРОЛЕТ?

Размечтахте ли се...?

Има места по света, където е вечна пролет, а слънцето грее 365 дни. Някой от тях са доста екзотични, но други са в сърцето на Европа! Вижте кои са те...

Едно от местата в света с най-добър климат в света е съвсем достижимо и се намира във... Франция - град Ница. Средната годишна температура там е приблизително 24 градуса. Вълшебният град е разположен на средиземноморското крайбрежие и освен прекрасно море от едната страна, Ница е обграден от хълмове от север. Това уникално разположение ѝ осигурява приятен умерен климат в продължение на цялата година. Ница се слави със слънчево лято и великолепно пролетно време. Плажовете са привлекателно красиви,а Старият град е истинската перла в короната.

Испанският град Малага е с приятен субтропичен-средиземноморски климат, със средна годишна температура 25 градуса.Тук населението се радва на 300 слънчеви дни годишно. Зимата е умерена – температурите са около 20 градуса. Дори през „студените“ дни слънчевите часове са повече от 5 дневно.

Още едно място с приказен климат - Тенерифе. Островът е най-известният от всички Канарски острови. Намира се в Атлантическия океан, на около 320 км от крайбрежието на Африка и е разположен в самото сърце на архипелага. Наричат Тенерифе „острова на вечната пролет“, защото целогодишната температура е около 25 градуса, а водата е винаги топла.Тенерифе е подходящ за посещения по всяко време на годината със своите пясъчни плажове, слънце и и красиви малки улички с прекрасни градини.

Истинско райско кътче се е сгушило в големия океан само на 1000 км от бреговете на Португалия. Остров Мадейра е мечта за всички, които обожават пролетта, защото тук е вечна пролет. Температурите в най-топлите периоди са около 24 градуса, а през зимата не падат под 16. Това обяснява постоянната тропическа зеленина и красивите градини с невероятни орхидеи.

Далечно и екзотичен район с чудесен климат, природна красота, древна култура, постижими цени и нарастваща чуждестранна общност. Районът е известен с красотата на езерото си – Лейк Атитлан, считано за едно от най-красивите на планетата.

Размечтахте ли се...?   ;) 

Спираме с цветната ни разходка до тук с надеждата за повече слънчеви часове у нас - буквално и не съвсем!