БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

КИРИЛ ПЕТКОВ: 18 ЕКИПА ЩЕ ПРЕГОВАРЯТ ЗА БЪДЕЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Цялата българска общественост ще има достъп онлайн до преговорите, заяви Петков

Преговорите за бъдещото правителство ще се водят от 18 екипа. Това съобщи Кирил Петков, един от лидерите на формацията "Продължаваме промяната", след като гласува на балотажа за президент. Както е известно, те ще се водят с БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

Петков бе категоричен, че преговорите вървят добре. "Цялата българска общественост ще има достъп онлайн до преговорите", каза той.

"Групите са 18 и всеки ще може да си каже всичко. Ще видим къде се обединяваме и къде се различаваме. Там, където имаме различия - ще ги обсъдим допълнително. А президентът, който спечели тази вечер, ще повлияе на цяла България, на пътя на България".

Петков допълни, че общите идеи веднага ще залегнат в бъдещата управленска програма.

"Срокът за съставяне на кабинет ще зависи от допирните ни точки и от различията ни. Дори и да отнеме малко повече време, то в бъдеще ще има яснота всяко едно министерство как ще работи", заяви Петков.

Кирил Петков гласува на балотажа за президент в столичното 133 СУ „А. С. Пушкин“. След като упражни правото си на глас, той заяви: "Гласувах, за да продължим промяната. За мен президентът трябва да е обединител и да слага България над всичко".