БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Коалицията решила за премахването на блокадите

Коалицията решила за премахването на блокадите

Задържани са биячите от конференция на ГЕРБ

Един час Коалиционният съвет обсъжда блокадите, заяви пред Нова тв лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Не мога да отговоря кой предложи премахването на палатките. Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата, каза той.

Симеонов обясни, че в последните дни е имало "доста притеснителни сигнали", тъй като е имало подписка от граждани, които се организират за контрапротест срещу блокадите на ключови кръстовища в София. "Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение на Орлов мост. Тук е работа на властта да върне законността", добави лидерът на НФСБ.

 

По никакъв начин не е обсъждана оставака на кабинета „Борисов 3“ на Коалиционния съвет вчера, стана ясно още от думите на Симеонов.

Евентуалната оставка на правителството в края на септември не е обсъждана. Това е лично мнение на Томислав Дончев, което той е изразил по Нов тв. Когато го попитахме защо го е казал, той отговори, че е бил притиснат по време на телевизионното предаване, коментира Симеонов. По думите му „решението ни да останем на власт бе взето единодушно, включително и от Томислав Дончев“.

Не виждаме сериозни искания от страна на протестиращите. Те нямат идейна платформа. Виждам една борба за власт, но не по конституционния ред, каза Симеонов по адрес на протестиращите.

Симеонов отказа да коментира инцидентите по време на Националната конференция на ГЕРБ. Той заяви, че извършителите трябва да си понесат отговорността. По негова информация вече има един задържан, ще бъдат открити и останалите.

Малко по-късно днес стана ясно, че е задържан мъжът, чиито снимки бяха разпространявани в социалните мрежи след конференцията на ГЕРБ.

По информация на Нова тв е задържан и другият мъж, който блъска и хвърля телефони на журналисти.

Източник: Дума