БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Кои са кметовете на БСП в малките общини

Кои са кметовете на БСП в малките общини

Кметове на БСП печелят убедителен пореден мандат в по-малките общини в България

В Троян Донка Михайлова взима категоричен трети мандат.

В Гоце Делчев Владимир Москов безапелационно побеждава с резултат от 72,90% от гласовете.

В Стражица Румен Павлов взима още на първи тур 55,98 процента.

Инж. Емануил Манолов също категорично печели трети управленски мандат в Павликени с 60,64 процента от гласовете.

В Самоков убедителна победа на Владимир Георгиев /БСП/ с 52, 64% срещу В. Милушев /ГЕРБ/

В Полски Тръмбеш Георги Чакъров, който е кмет на общината без прекъсване от 2003 година, отново печели изборите на първия тур с доверие от 59,46 процента.
Кандидатът за кмет на Болярово Христо Христов, издигнат от БСП за България, печели седми пореден мандат със 74.65 на сто от гласовете.

Досегашният кмет на най-малката община в България - Трекляно, Радко Петрунов от БСПпечели от първия тур с гласовете на 383 души, или 59,29 процента от избирателите.

В Кресна Николай Георгиев, подкрепен от БСП за България печели на първи тур с 60,15% срещу кандидата на ГЕРБ.

В Банско подкрепения от БСП за България Иван Кадев печели с 51,71% срещу Георги Икономов от ГЕРБ.

Много от кандидатите на левицата отиват на втори тур.

Балотаж ще има в Радомир между досегашния кмет Пламен Алексиев, за когото са гласували 42.16 процента от избирателите и Евдокия Асенова от "БСП за България", получила доверието на 20,30 на сто.

В Добричката община също ще има втори тур. Кандидатът на левицата Соня Георгиева събира 36,54% от гласовете, а Ердинч Хаджиев от ДПС - 31,28 на сто.

Явор Божанков е на балотаж за кметското място в Горна Оряховица. Той е получил 31,89 процента срещу 39,50 на сто за кандидата на ГЕРБ и досегашен кмет Добромир Добрев.

В Златарица също ще има балотаж. Той ще е между досегашния кмет от ВМРО Пенчо Чанев и Михаил Ганев от "БСП за България". За Чанев са гласували 37,98 на сто от гласоподаватели, а за Ганев 30,99.

В Дупница сегашният кмет Методи Чимев от ГЕРБ отива на балотаж с Първан Дангов от БСП. В Бобошево досегашния кмет Крум Маринов от БСПима преднина с 41,61 процента. Втори е Стефан Тачев - Местна коалиция СДС /НФСБ, Обединена социалдемокрация, Воля/ с 29,62 процента.

Балотаж ще има и в община Кочериново, между досегашния кмет Иван Минков от ПП ГЕРБ /48,50 процента/ и Станислав Горов - БСП за България /27,43 процента/.

В Асеновград издигнатия от БСП за България Емил Караиванов отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ. Разликата между двамата е малко над 5%.

Кандидатът на БСП Ива Вълчева отива на балотаж в община Хисаря срещу Пенка Ганева от ГЕРБ. Двете са с почти изравнени гласове - 25,69% за Вълчева и 26,72 на сто за Ганева.

В Първомай Николай Митков отива на балотаж срещу досегашния кмет с разлика само от 0,5% между двамата, като оставя зад себе си кандидата на ГЕРБ.

В Брезово кандидатът на ГЕРБ Христо Енков с гласовете на 46,57 на сто от гласувалите ще се изправи отново срещу Камен Калапанков от БСП за България, който има 36,62 процента одобрение.

В община Твърдица кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет Атанас Атанасов печели с 44.69 процента, като му предстои балотаж с Ваня Колева от БСП, която е получила 21.86 от гласовете.

В община Тунджа предстои балотаж между досегашния кмет Георги Ст. Георгиев, издигнат от коалиция "БСП за България", и кандидатът на ГЕРБ Атанас Славов.

Източник: БСТВ и Дума