БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

КОЙ ЩЕ ОТГОВОРИ - ИМА ЛИ ПОЧИНАЛА ЖЕНА ОТ ДИМИТРОВГРАД ОТ КОРОНАВИРУС? ИНСТИТУЦИИТЕ СИ ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПКАТА

Защо нито едно от лечебните заведения, с които починалата дама е била в досег не знае дали резултатите са ѝ положителни и отрицателни?

По първоначална информация обявената от медиците причина за смъртта е пневмония. Зa вceки cлучaй ca изпрaтeни прoби зa изcлeдвaнe зa кoрoнaвируc, тъй като жената се е прибрала от Великобритания няколко дена преди да почине.
Българска свободна телевизия се свърза с Центъра за спешна медицинска помощ Хасково, за да разбере каква е причината за смъртта, взети ли са проби за коронавирус, къде са проведени насрочените изследвания и какви са резултатите от тях. От лечебното заведение потвърдиха за починала жена в тяхна линейка. Тя е била транспортирана в МБАЛ Хасково за съдебномедицинска експертиза.

Почти 3 дена, след като жената е починала, директорът на Спешния център д-р Петя Димитрова заяви, че нито тя, нито повереното ѝ лечебно заведение са получили резултати от изследвани проби за коронавирус.
Медията ни се свърза със спешната телефонна линия относно коронавируса към Министерството на Здравеопазването, откъдето ни отговориха, че нямат информация за конкретния случай.

От Военно Медицинска Академия отговориха, че към момента тече досъдебно производство и не могат да ми предоставят повече информация. От Академията не потвърдиха, нито отрекоха, наличието на вирусна инфекция във взетите проби от починалата жена.

Медията ни се свърза с пресцентъра на прокуратурата, откъдето ни препратиха към Апелативна прокуратура Пловдив. Оттам пък бяхме насочени към Димитровградското обвинение. Те не знаеха какви са резултатите от пробите