БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Кокала и Марашлиев за изборите: Битката е между БСП и ГЕРБ

Кокала и Марашлиев за изборите: Битката е между БСП и ГЕРБ

Корнелия Нинова е обединител, казаха още футболистите

 

„Нашият мач е на 4-ти април, готвим се сериозно за него. Опитваме се да съберем максимален брой гласоподаватели, които да припознаят проблемите в спорта, за да можем да помогнем. Спортът е огледало на социалния живот на държавата.“ Това заяви Христо Марашлиев, кандидат за народен представител от листата на БСП в 24 МИР в София в ефира на NovaNews.

В предаването “Патарински live" Емил Велев - Кокала обясни, че Корнелия Нинова е основател на идеята в партията да има представители от различни сфери, в частност и футболисти, тъй като те са  здрави и мощни хора. „Г-жа Нинова направи много силен ход като ни обедини в един отбор. Битката на предстоящите парламентарни избори ще е между БСП и ГЕРБ“, каза още той.

„Виждаме, че тенденцията е на едни да се помага, а на други не, което не е правилно.“ Така футболистът описа случая в Пловдив, при който футболисти се появиха с тениски с лика на Борисов, заради 12-те млн., които премиерът е дал за стадион. “Нещата трябва да бъдат разпределени в целия спорт“, допълни Кокала.

Той обясни, че всичко трябва да мине първо през аматьорския,  масовия спорт, за да тръгнат нещата, защото от там децата започват да се заразяват с успехи. Следващото стъпало е професионалният спорт.

Христо Марашлиев определи поведението на Нинова като на фигура с много опит, чийто изказ буди респект и вдъхва увереност. Той призова всички, които искат промяна, да гласуват за левицата: „Призовавам хората да гласуват, най-важно е да изразят своето мнение.  Има много спекулации за сигурността на вота, затова аз залагам на машинното гласуване“, каза още той.

В заключение Емил Велев бе категоричен, че трябва да има промени в Закона за спорта.