БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

КОНСУЛТАЦИИ НА „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ С „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ /ВИДЕО/

Нинова обърна внимание, че пред страната стои и въпросът за бюджета за следващата година. По думите й тези въпроси изискват надпартийно мислене и висока отговорност

Започна срещата между "Има такъв народ" и БСП.

От страна на "Има такъв народ" в нея участват Тошко Йорданов, Виктория Василева, Филип Станев и Ивайло Вълчев. 

От страна "БСП за България" в срещата участват лидерът на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателите на партията Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров, Ирена Анастасова и Христо Проданов.

"И ние ви благодарим за поканата. Поздравяваме ви за този ход, защото смятаме, че диалогът и разговорите ще намерят верния път за решаване на проблемите, които стоят пред България. Знаете нашата политическа позиция, че трябва да се опитаме да съставим редовен кабинет, че имаме нужда от работещ парламент предвид на многото краткосрочни въпроси, които стоят пред държавата. Имаме предвид и социални проблеми, които за нас са приоритет", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя визира неравенствата и бедността, увеличаващите се цени на стоките и услугите и наближаващия зимен сезон. Според нея това минава през актуализация на бюджета.

Нинова обърна внимание, че пред страната стои и въпросът за бюджета за следващата година. По думите й тези въпроси изискват надпартийно мислене и висока отговорност.

"Разбира се, стоят и много дългосрочни теми за решаване. Ако искаме дълбоко и истински да се промени досегашният модел на утправление, това минава през много сериозни реформи, които изискват и време, и съгласие. Ние сме на разположение да разговаряме по политики и приоритети", заяви още Корнелия Нинова.