БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Контузия в кръста спря Гришо на "Аустрелиън оупън"

Контузия в кръста спря Гришо на "Аустрелиън оупън"

Най-добрият ни тенисист загуби за място в топ 4 от Аслан Кацарев

Григор Димитров приключи на 1/4-финал на "Аустрелиън оупън". Най-добрият ни тенисист загуби за място в топ 4 от Аслан Кацарев (№114) с 6:2, 4:6, 1:6, 2:6. Поражението на българина се смята за изненадващо, защото руснакът е квалификант, но Гришо падна, защото получи контузия.
След като нашият взе първия сет с 6:2, към края на втория започна да изпитва болки в областта на кръста. Впоследствие Кацарев възстанови равенството, а в третата част болката толкова измъчваше Гришо, че той направо спря да тича. След като Кацарев дръпна с 2:1 сета, Димитров извика лекарска помощ. След намесата на медицинския екип Григор се завърна на корта, но определено проблемите за него продължиха. На камерите се видя, че хасковлията се е подлагал на някаква терапия преди мача, но явно тя не е помогнала. После Гришо успя да вземе два гейма в четвъртата част, но толкова. След края на мача болката беше толкова силна за Димитров, че той едвам се прибра в съблекалните, като се подпираше по стените.
А Кацарев е петият в историята тенисист, който стига 1/2-финал в турнир от Големия шлем. За него това беше осма победа в Мелбърн, а реално той е дебютант в турнир от Шлема. "Не знаех, че Гришо е контузен. Просто излизам и играя мач за мач и каквото се получи. Много съм изненадан. Разбира се, много работа съм свършил, за да стигна до тук", каза Карацев.