БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Корнелия Нинова: Няма да оставим никого без грижа

Ще се тествам последна, след като се уверя, че всичките ни хора са обгрижени

"Бях уведомена от Янаки Стоилов в събота, че има положителен резултат за COVID-19 и влиза в болница. Веднаха предприехме мерки да уведомим всички членове на Националния съвет и администрацията, които участваха в пленума. Създадохме организация. В събота и неделя непрекъснато бях в контакт с Щаба- те даваха към мен указания какво да предприемем". Това каза пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Днес тестваме всички, които участваха в това масово партийно заседание. Искам да успокоя членовете - няма да оставим никого без грижа. Най-важното сега е да ги обгрижим - всеки да мине тест и да получи помощта, от която се нуждае", подчерта тя и припомни, че в Градския съвет на БСП също тече тестване на всички контактни.

Нинова сподели, че членовете на Националния съвет, които няма да могат да се тестват днес на Позитано, ще бъдат тествани в населеното място, където се намират, и всичко това е координирано с Националния оперативен щаб. "Бъдете спокойни - никой няма да остане без грижа и внимание в този момент", каза още тя.

Що се отнася до самия пленум, Корнелия Нинова увери, че са били предприети всички необходими мерки по указания на съответните институции- мерене на температурата на входа, дезинфекция, носене на маски и поставяне на указателни табели на столовете, за да се спазва необходимата дистанция. 

"Ще се тествам последна, след като се уверя, че всичките ни хора са обгрижени", увери Нинова.