БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: Оттук нататък - за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата!

На свое заседание Националният съвет на Българската социалистическа партия избра своята листа за европейските избори.

На свое заседание Националният съвет на Българската социалистическа партия избра своята листа за европейските избори със 110 гласа "за", 0 - "против" и 1 - "въздържал се". Бяха напрвени два самоотвода - на Антон Кутев и на Янаки Стоилов.

"Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до днес, до решението на Националният съвет, което уважавам. Оттук нататък- за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата, обърна се Нинова към членовете на пленума", каза лидерът на БСП.

Листа на "БСП за България"

    Елена Йончева
    Петър Витанов
    Цветелина Пенкова
    Иво Христов
    Сергей Станишев
    Иван Кръстев
    Деница Златева
    Румен Гечев
    Момчил Неков
    Велизар Енчев
    Димитър Данчев
    Тодор Стоилов
    Валери Жаблянов
    Мариела Модева
    Десислав Тасков
    Крум Дончев
    Емил Георгиев

По думите й идеята е в закона да бъдат вкарани и многобройните сайтове, които в момента не попадат под контрола на регулатора. По думите й СЕМ е като аналогов апарат сред айфони. Това е нашият закон и нашият регулаторен орган, заключи тя от парламентарната трибуна.

Срокът за приемането на новия закон или поне сериозно редактиран такъв, е през есента, октомври-ноември, подсети Жотева депутатите. Всеки един сайт, който има аудио и визуална информация, трябва да бъде под контрола на СЕМ, обясни Жотева.

По думите й в момента регулаторът не може да наблюдава и сайтовете, защото няма административен капацитет за това, нито необходимите средства, а ЕК иска именно контролът над сайтовете да бъде засилен и те да се третират също като електронни медии.