БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Корнелия Нинова пред КНСБ: Повишаването на доходите е основен приоритет на БСП

Корнелия Нинова пред КНСБ: Повишаването на доходите е основен приоритет на БСП

Двете страни обсъдиха обходимостта от реформи в здравния сектор, ВИК сектора, транспорта

Председателя на БСП Корнелия Нинова проведе среща с КНСБ. Двете страни обсъдиха предизборната програма на левицата и Мемурандум на КНСБ за социално-икономическо развитие на България 2021 - 2025 г. Участниците в срещата се обединиха около необходимостта  от провеждане на целенасочена политика за повишаване на доходите.

"Борбата с неравенствата, бедността и демографската ктастрофа са абсолютен приоритет за нас" заяви К. Нинова. В следващия парламент ще внесем конкретни предложения в подкрепа на младите семейства, децата и пенсионерите. Те обхващат необлагаем минимум от 500 лв. за всяко дете на работещи родители. Помощ за раждане в размер на 6500 лв. на дете на родители, които са работили и са си внасяли осигуровките последните 2 години, безплатни детски градини и ясли, безплатни лекарства за деца до 14 години.

За възрастните хора отново ще се борим за преизчисляване на пенсиите и за намаляване ставката на ДДС на лекарствата на 9%. Предвиждаме мерки за повишаване на заплатите, така, че да няма работещи бедни".

Двете страни обсъдиха обходимостта от реформи в здравния сектор, ВИК сектора, транспорта.