БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Корнелия Нинова: Управляващите не само погазват тихомълком Конституцията, а вече и официално я суспендират

Изказване на лидера на БСП от парламентарната трибуна

"В последните няколко години държавата и обществото влизат от криза в криза. Те се дължат на безхаберие и корупция в управлението на Борисов. В медицината това се нарича полиорганна недостатъчност, когато органите спират да работят". Това каза председателят на #БСПзаБългария Корнелия Нинова след гласуването на четвъртия вот на недоверие.

"Години наред се втълпява – „Няма алтернатива!“. Продължи се с журналистите. Помните ли колко от вас бяха уволнени, заради различното си мнение? Минехате през бизнеса, след това минахте през протестиращите. Стигнахте до там да ги обгазявате. Стигнахте до най-високото равнище на държавата – президента. Ако той беше послушен, мълчалив, дали щяхме да слушаме специални разузнавателни средства вчера. Да не говорим, че от тези СРС-та се вижда, че той не е нарушил нито един закон в държавата", каза Нинова.

"Уважаеми управляващи, угласяване на СРС е законно нарушение по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президентът и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи. Това е отстраняване на ярък опонент без оглед на последиците, а те са разрушаване на институциите", добави още председателят на БСП.