БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Красимир Янков към депутатите: Борбата с корупцията е наша обща отговорност. Суверенът очаква това от нас

Нашите мотиви за вота на недоверие са констатация на една смърт и епикриза на заболяването, което води до края на вашето управление

„Нашите мотиви за вота на недоверие са констатация на една смърт и епикриза на заболяването, което води до края на вашето управление. След вас остава да унищожим вируса, който е проникнал в тъканите на държавата. От чекмеджетата на нощното шкафче видяхме, че поддържате наличност и готовност за бърза евакуация. Вероятно точно някой, който има принос за съдържанието на това чекмедже е заснел фотосите, защото рекетът и властта ви са се разпростряли над всичко до задушаващи размери. Тези, над които досега бяха разперени чадъри, стават жертва на нарасналите ви до небивали размери апетити“. Така народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков се обърна към управляващото мнозинство в парламента.

По думите на Янков вотът на недоверие към кабинета на ГЕРБ може и да не е достатъчно обезпечен с нужния брой депутати, които да приемат борбата срещу корупцията за своя кауза и дълг към обществото, но резонансът от този вот вибрира в цялото общество с оглушителното:„Оставка на Бойко Борисов“.

„Всяко едно управление, още в началото на мандата, планира това, което ще остане след него, като си изпълни програмата. Вие заложихте строеж на магистрали, а оставяте корупция. Тя доведе България до път без изход. Спасителното трасе е вашето пълно отстраняване от власт, за да се премахнат бариерите пред демокрацията и да се замени едноличната власт на Бойко Борисов с нормалното функциониране на институциите“, заяви социалистът.

Той призовава своите колеги в парламента да гласуват по съвест, а не по партийна повеля. „Борбата с корупцията е наша обща отговорност. Суверенът очаква това от нас“, завърши Красимир Янков.