БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

КРЕМЪЛ С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ КЪМ ЧЕХИЯ И БЪЛГАРИЯ - НЯМА ДА ВИ ТЪРПИМ ПОВЕДЕНИЕТО!

Москва смята за „скандална шизофрения" действията на Европейския съюз и специално на Прага

"Ние няма да търпим и вече не търпим това, което правят чехите, както и това, че българите са се присъединили към тях, както и прибалтийците и другите, в рамките на така наречената прословута солидарност. И ние ясно показваме това", заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

В средата на април Прага обвини Москва, че чрез слугжбата ГРУ е съпричастна към взривовете в оръжейните складове във Върбетице през 2014 г. Чехия изгони 18 руски дипломати, в отговор Москва обяви 20 служители на чешкото посолство за персона нон грата и нарече чешките обвинения абсурдни, голословни и измислени.

Преди ден българската прокуратура съобщи, че руски граждани най-вероятно би имат отношение към взривове в български заводи и оръжейни складове . В отговор снощи външният министър Сергей Лавров се подигра на екипа на Иван Гешев с ироничния въпрос: може би сме убили и ерцхерцог Фердинанд?

За изгонването на руски дипломати съобщиха още от САЩ, България, Украйна, Словакия, Полша, Румъния, Естония, Латвия и Литва. Москва отвръща огледално.