БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

КРЕМЪЛ: САНКЦИИ СРЕЩУ ПУТИН ЩЕ СА РАВНОСИЛНИ НА КЪСАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА

КРЕМЪЛ: САНКЦИИ СРЕЩУ ПУТИН ЩЕ СА РАВНОСИЛНИ НА КЪСАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА

Така прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков коментира предложения в САЩ законопроект за ограничения срещу Русия в случай на ескалация на напрежението около Украйна

Инициатива, наречена "Закон за защита на суверенитета на Украйна от 2022 г.", беше внесена в Сената на САЩ от група демократи. Освен срещу държавния глава, документа предлага да се наложат санкции срещу премиера, външния министър, министъра на отбраната и други високопоставени руски служители и военни, а ограничителните мерки могат да засегнат и "Северен поток 2"

"Въвеждането на санкции срещу държавен глава е пресичане на граница и е сравнимо със скъсване на отношенията", изтъкна пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. В същото време Кремъл отбелязва, че отговорът на Москва на подобни санкции ще бъде незабавен и огледален.

Всичко това се случва на фона на поредица от консултации между страните от НАТО и Русия по въпросите на сигурността в Европа. На преговорите в Женева, Брюксел и Виена се оказа, че остават значителни разногласия между Алианса и Москва. Въпреки това двете страни се договориха да продължат срещите и преговорите, за да се договорят по-специално взаимниограничения върху ракетните оръжия в Европа.