БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Крум Зарков: Нашите членове искат да ни видят на площада сред хората

Крум Зарков: Нашите членове искат да ни видят на площада сред хората

Не сега е моментът да занимаваме хората с вътрешнопартийните въпроси на БСП

"Националният съвет на БСП е разделен. Това не е новина. В него има т.нар. вътрешна партийна опозиция, която има критики към нашето ръководство. Тя е разнородна - има хора, които не са съгласни с определени наши решения, има хора, които имат ясни идеи, които трябва да бъдат чути и други хора, които често се държат като откровени саботьори. При всички случаи обаче, не е моментът сега, когато всички хора, които милеят за свобода и искат да кажат: "Стига! Нетърпимо е!", да бъдат занимавани с вътрешните проблеми на БСП". Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на БСП  Крум Зарков на пресконференция на Позитано 20.

Според него, когато се обсъждат вътрешнопартийни въпроси, важни само за партията, а не въпросите на днешния ден, БСП изглежда неадекватно в очите на хората. "Хората иначе ни посрещат добре на площада. Там е мястото на БСП днес - заедно с всички онези, които решиха да отхвърлят страха. Там трябва да сме ние, а не да ги заливаме с информация от нашите пленуми", категоричен е Зарков.

"Това, което получавам като обратна връзка от нашите членове и симпатизанти е, че БСП съвсем не е разделена. Когато хората от БСП ни видяха на площада заедно с толкова други различни хора, се зарадваха, че сме там и там искат да ни видят", подчерта той и увери, че довечера социалистите отново ще са сред хората на площада, борейки се за една по-различна България.