БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Крум Зарков: Нека парламентът да не се прави, че не чува какво искат хората и да извика Гешев на изслушване

БСП ще направи всичко възможно този разговор да не се замита под килима

„Протестът, който се случва под прозорците ни всеки ден от 15 дни, направи така, че темата за прокуратурата, за правомощията на главния прокурор и за начина, по който той изпълнява своите правомощия, ще бъде тема на следващия политически период, който надявам се да започне съвсем скоро с предсрочни избори.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков на пресконференция в Народното събрание.

"Това, което ние предлагаме днес, е парламентът да не се прави, че не чува какво се случва навън. Ние имаме право на тази инициатива, но дали тя ще се реализира, зависи от събирането на мнозинство. Ние внасяме този проект за решение и той ще трябва да бъде гласуван в пленарната зала”, каза Зарков. Той обясни, че ПГ на левицата единодушно застава зад тази инициатива.

„Намират ли и другите партии  смисъл главният прокурор да докладва и да отговори на въпросите какво той направи в последните 7-8 месеца, за да стигнем дотам, че практически всички - институции, политически сили, адвокати и юристи  да настояват за неговата оставка”, попита социалистът. Той подчерта, че БСП ще направи всичко възможно този разговор да не се замита под килима.