БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БСТВ на живо

Куриозно: Двама мъртви американски политици печелят местните избори

Куриозно: Двама мъртви американски политици печелят местните избори

В близко бъдеще ще се проведат извънредни избори за подмяна на кандидатите

Членът на Камарата на представителите на Пенсилвания, демократът Тони Делука, беше преизбран на поста си, въпреки факта, че към момента на изборите на 8 ноември той вече е бил мъртъв от месец, а представителят на Демократическата партия Барбара Купър, която починала в края на октомври, също е успяла да бъде преизбрана в Камарата на представителите на Тенеси.

Централата на Демократическата партия, която помогна на политиците да бъдат избрани в законодателния орган на Пенсилвания, написа в Туитър в сряда, че е „невероятно натъжена от смъртта на Тони ДеЛука“. „Горди сме, че гласоподавателите продължават да демонстрират доверието си в него и ангажимента си към ценностите на демократите, като го преизбират посмъртно“, се казва в изявление на централата. В близко бъдеще в щата ще трябва да се проведат извънредни избори, за да бъде заменен кандидатът, който е починал на 86-годишна възраст.

Подобна ситуация в Тенеси беше съобщена в сряда от местното издание на Daily Memphian . Според него Барбара Купър, която е починала на 93-годишна възраст, е получила 72% от гласовете на изборите за местен законодателен орган и е победила своя съперник, номиниран като независим кандидат. Изданието отбелязва, че мястото на Купър в Камарата на представителите на щата ще остане свободно до назначаването на неин заместник от властите на окръг Шелби. Тогава ще има извънредни избори.

Припомняме, че на 8 ноември в САЩ се проведоха местни избори, както и мащабни избори за Конгрес.